Ghidul nesimţitului

Cursul de nesimţire e în pauză. Şi ghidul ăsta nu m-a impresionat. Am zis să citesc cartea ca să am un punct de referinţă pentru ce-ar urma, dar nu e cazul. Nu e rău ghidul, dar îi lipseşte tocmai ce-i mai important: nu e personal. Radu Paraschivescu face doar o analiză a societăţii, un studiu, nu te învaţă din proprie experienţă, nu îţi arată de ce-i bine să fii nesimţit, el doar vorbeşte despre diverse tipuri de nesimţiţi, îi critică subtil (mai mult sau mai puţin), dar nu te învaţă să fii nesimţit. E adevărat, îţi îndrumă paşii, dar la modul în care abordează ideile, numai să-i urmezi nu-ţi vine. Nu ştiu, se vede că nu-i din sfera asta, se simte că el e doar un gură-cască căruia i se pare ciudat că alţii (şi încă mulţi) pot să fie altfel decât ştie el că trebuie lumea să fie. Lumea nu mai trebuie să fie în niciun fel. Noi o modelăm în fiecare clipă, şi dacă majoritatea decide că proastele maniere îs mai practice în viaţă decât alea bune, let it be, nene Paraschivescule.

Reclame

3 responses

  1. Buna, rrimuna! Urmaresc periodic blogul tau; este interesant si imi permite sa aflu cum ganditi voi, tinerii de azi, chiar daca, normal, uneori nu sunt de acord cu opiniile exprimate aici. Am insa si doua recomandari de lectura pentru tine si colegii tai (daca nu cumva ati citit deja aceste carti!): „Cismigiu & Comp.” si „Buna dimineata, baieti!”, scrise de prof. Grigore Bajenaru. Week-end placut.

  2. Şi de asemenea, rrimuna, ne perminte nouă, tinerilor de azi să vedem cum gândesc diferiţi membri ai diferitelor categorii de vârstă xD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s