Everybody speaks ingliş.

E omeneşte posibil să avem slabiciuni, defecte şi erori la placa de bază încă de la fabricare. De exemplu eu recunosc că frec manganu’ pe hi5, ca să folosesc termeni de factură chimică (old habits die hard). (Nu, n-am linkul în sidebar, pentru că nu dau accept necunoscuţilor.) Aşa, revenind. Nu hi5-ul e problema mea curentă. Dar am observat un fenomen, deloc nou. Cel mai uşor de observat fenomenele în vogă îi pe hi5. Toţi copiii fără minte care nu leagă doo vorbe în română fără să facă un dezacord o dau pe engleză, că-i gramatica mai uşoară, probabil. Şi vezi zeci de descrieri la poze în engleză. Vezi sute şi mii de comentarii jumate pe română, jumate pe engleză. Vezi cuvinte terciuite aparţinând ambelor limbi (bine, nu vorbesc de moda cu înjuratul afectuos şi de miliardele de combinări şi aranjamente care se fac cu semnele de punctuaţie), vezi cuvinte inexistente şi legături de prost-gust între ele, dezacorduri stridente în engleză, făcute de retarzii care habar n-au regulile de bază ale unei limbi străine şi care merg pe principiul „eh, pizda mă-sii, e limbă internaţională, toată lumea ştie engleză, până şi eu!”. Băi şi mă zgârie pe creier exprimările lor imbecile, cuvintele lor învăţate/inventate după ureche, şi nu numai. De ce e aşa greu să legi o frază în română? A, am înţeles. Româna nu e limbă internaţională. Pe hi5 tre’ să te înţeleagă şi cocalarul turc, că doar te duci la vară în Turcia (Yes, baby, urmează un nou nou album intitulat simplu „Turkey <3”), şi, în plus, nu tre’ să te înţeleagă babacii de pe stradă când faci glumiţe în engleză. Ei ştiu rusă, n-are-a face. E cul să fii în stare să vorbeşti atâta în engleză încât să atingi punctul în care devine un vicious habit. E cul să vrei la un moment dat în viaţa ta englezistică în care să vrei să zici ceva în limba asta pe care nu ţi-ai ales-o tu, ai moştenit-o de la amărâtu’ ăsta de neam, şi DOAMNE! COŞMAR! nu-ţi vine în minte decât varianta în engleză. Băăăi las-o. Hai copii, şi chineza şi araba îs limbi internaţionale, ia să vă văd pe hi5 agăţând cocalari asiatici în propriile lor limbi. Abia aştept.

P.S. Înc-o boală pe hi5 e aia cu „Just me”. Ştie cineva de boala „Just me” sau numai eu am alergie la de-ăştia? La o poză în care piţipoanca se strâmbă şi-şi arată nucile de cocos (cunoscute de către cocalari sub denumirea de ţâţe), şi la care poză habar n-are ce să spună ca să fie subtilă (pe faţa ei se citeşte număru’ de telefon, e scris codificat, din coşuri şi fond de ten), scrie… OARE?! „Just me”-ul! „Just me”-ul e cea mai penibilă chestie pe care o poţi scrie la o poză sau la un album. Mai bine nu scrii nimic. Se prinde lumea că tot „just u” eşti.

P.S. 2. Când zici „io şi Ion” în engleză, pui „John & I”, nu „me & Johnny”, fi-v-ar egocentrismu’ şi engleza de doi lei şi-o ceapă pe care le deţineţi.

Reclame

5 responses

 1. mie îmi plac comentariile filosofice pe care le găseşti sub pozele tuturor crăcitelor, cum zice Teo de la Deko, pe fotoliul ăl` bun din casă ( şi asta pentru că are cuvertură pe el :)) )

  şi mai am boală pe pesudo-cuvântul absolut cretin, inventat de ciumpalacii de haifaif, şi anume MOMOS(OASĂ)!!!

  în rest, nu înţeleg la ce te referi. whatever! :)))

  greu cu limba română… e mai „momoasă” engleza!

  Just me

 2. Un comentariu poate sa fie prin sinea lui filosofic? Cel mult reflexiv. Daca nu se refera la poza nu e comentariu, e cugetare, si daca nu e a „comentatorului/cugetatorului/pseudo-intelectualului” e citat. Ma fut! Zi`ii lu` Jere.

 3. Ok, la faza cu frazele juma’ engleza – juma’ romana ma simt. Si nu o fac fiindca ma simt mandru si mare ca stiu engleza, ci vine din reflex la mine (oricat de ciudat ar suna) si mi-e deja greu sa ma controlez. :-? Suna ireal? Inimaginabil? Scuza? Nu. Ma rog, asta ramane la latitudinea fiecaruia. ;)) Altii intr-adevar o fac doar ca sa se dea mari (Petrica Americanu’ par example) ca stiu „inglişi”.

  Oricum, ai dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s