competenţe lingvistice my ass

vă somez la emoţii, şoimi ai patriei de clasa a douăşpea ce sunteţi. mâine călcaţi cu inima strânsă spre cel mai aberant examen din vieţile voastre. atât de aberant, încât nici măcar nu ai ce învăţa. există poate riscul de a-ţi pica ceva atât de stupid că te pierzi cu firea şi întrebarea de căpătâi devine „ăştia mă cred analfabet!?”

bilă albă pentru faptul că au scos ceea ce în anii trecuţi se numea subiectul II. ceva cu literatură, toceală multă, chestii care picau şi la scris şi despre care nu ştiu cât de fluent poţi fi în vorbire. în scris îi altă treabă. pe mine să mă întrebe una acuma de pădurea spânzuraţilor, îi zic că ha! bologa era un prost, tanti! şi mă pică.

acum examenul e simplu. citeşti cu intonaţie un text, te întreabă una-alta despre situaţia de comunicare, despre ideea vreunui text, ce fel de text, ce stil, etc, plus o părere personală despre vreo ceva, nu ştiu cât contează părerea, că doar îi părerea ta, da’ tre’ să arăţi că ştii să-ţi argumentezi un punct de vedere altfel decât prin violenţă fizică/verbală sau „de pildă” şi „de-aia” şi gata, eşti utilizator experimentat al limbii române cu certificatu-n mână, pa.

examenu’ ca examenu’, dar editurile care au publicat diverse culegeri de teorie şi subiecte propuse + rezolvări… ei bine, n-am cuvinte. doar clătiţi-vă ochii cu aplicaţia nr.1 dintr-o culegere de la editura sigma. ^^

fabulos. baftă mâine.

Reclame

One response

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s