dintre doo rele n-ai de ales.

varianta asta de tess cred că o să mă urmărească mult timp. figură memorabilă şi perfectă pentru rol. (contrar obiceiurilor personale, am văzut filmul înainte să citesc cartea, şi contrar tradiţiei cinematografice, filmul e aproape fidel).

studiind cartea la literatură, profa de engleză puse doo întrebări. pentru băieţi: te-ai putea îndrăgosti de tess?, şi pentru fete: dacă ar trebui să alegi între alec şi angel, pe cine ai alege? alec e aristocratul afemeiat care seamănă cu günther în film şi care percepe femeia iubită ca pe un bun personal, indiferent dacă ea-l iubeşte sau nu. în cazul dat, ea nu. e în stare să facă orice pentru ea, dar asta după ce a deflorat-o în pădure şi e scârbos de insistent pe lângă ea. ideea în jurul căreia gravitează în subconştient e aia că ea, săracă fiind, va trebui să cedeze în faţa unuia ca el. pe de altă parte, angel e boemul care se bate cap în cap cu propriile idei. deşi o arde nonconformist, şi deşi avusese şi el o aventură înainte de nuntă, nu poate accepta faptul că femeia pe care susţine că o iubeşte a fost violată şi-a avut un copil. nonconformismul lui e redus la convenţional şi o lasă pe tess baltă, fără să-şi dea seama că e prea demnă să ceară bani de la părinţii lui şi că va munci ca o sclavă ca să se întreţină. tehnic vorbind, amândoi sunt nişte dobitoci. dar lucrul pe care nu-l înţeleg reprezentantele sexului frumos e că nu-i deloc în regulă să te laşi cumpărată. înseamnă că ai o problema la scara de valori, şi s-ar putea să se rupă treptele cu tine. prefer un bou indecis, decât un bou care să mă trateze ca pe un bun personal. boul indecis se va decide într-un final (sau dacă nu se decide, ctrl+alt+jet de-aici), dar boul celălalt nu te va ridica niciodată la rangul de fiinţă umană capabilă de sentimente. lui nu-i pasă dacă-l iubeşti sau nu, nu-l interesează că ţi-e silă să stai lângă el în pat, dar pretinde că eşti a lui, fiindcă el te-a scos din căcat.

***

piesa de care vă ziceam a ieşit miiinunat. au avut emoţii micii actori, dar le-a ieşit super pentru o echipă de liceeni ^^

şi melodia asta de pe blogul lui verbiaj mi-a îmbunătăţit ziua :) (care oricum era bună, da’ i-a dat o aură mai luminoasă). de altfel, cred că am să învăţ discografia dire straits pe derost la cât de des am ascultat-o în ultima vreme.

Reclame

2 responses

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s