elegantly wasted.

curentul face minuni.

de doo zile, capul meu e prins într-o menghină. zici că-mi bate cineva cuie-n frunte şi îmi mângâie tâmplele cu două cărămizi. mă simt ca şi cum m-aş da în mod constant cu capul de-un perete invizibil. e minunat. îmi crapă ca un pepene prea copt. şi cel mai frumos e că nu trece.

inventar de medicamente: nurofen, paracetamol, algocalmin, ibuprofen, quarelin, antinevralgic. trece juma de zi după un cocktail de pastile amare, şi o ia de unde rămăsese. e perseverent.

mă doare stomacul de la câte pastile iau.

azi am zis că nu se mai poate, că ori îl tai, ori îl tratez. cum preferam a doua variantă, mă duc la medicul de familie. în concediu o lună, că aşa-i sănătos. o doamnă de calitate profesională îndoielnică îmi recomandă să aştept medicul înlocuitor până la 2 (fiind abia vreo 10 şi ceva) sau să mă duc la urgenţe. aleg varianta urgenţe. o altă doamnă îmi spune că n-au ce să-mi facă, că ei au urgenţe mai importante decât durerea mea de cap, şi că dacă ajung după multe ore de aşteptare pe mâna vreunui medic sătul de viaţă, o să-mi dea o pastilă, lucru pe care pot să-l fac şi singură la farmacie, aşa că cel mai bine ar fi să mă duc la medicul de familie să-mi dea trimitere spre cineva comepetent să mă investigheze.

aşa că mă întorc la cabinet. aflu cine-i doamna doctor, că-mi trebuie programare, că tre’ să aştept, etc. renunţ. ies şi-mi zice mama la telefon că aia e renumită ca fiind mai proastă decât femeia de servici.

continui tratamentul meu cu pastilele împotriva durerii de cap. ori cedează capul, ori stomacul. îmi dedic asta în semn de auto-compasiune.

Reclame

4 responses

  1. Eu am descoperit medicamentul minune pentru durerile de cap: Fasconal. Nu știu dacă o funcționa și la tine. (are și o țâră de fenobarbital, așa, să te adoarmă). Încă sunt fascinată de el.

  2. si eu am patit de multe ori „minuni” d’astea. dar de cativa ani am doar doua solutii: ori merg la urgente (pentru cazuri mai grave, chem salvarea), ori merg direct la cabinete particulare. cand aleg o policlinica, prefer Romar. chiar daca trebuie sa platesc un medic specialist, prefer sa evit durerile de cap (provocate de nervi), timpul pierdut si medicii care te trateaza in sila, decat sa raman cu problema medicala si 50/100 de lei in buzunar. dute la un cabinet neuro sau orl (poate fi doar o sinuzita), ca sunt destule prin galati.

  3. nu mă mai duc nicăieri, că am descoperit că îmblânzesc fiara cu antinevralgic + flamexin. şi în dimineaţa asta m-am trezit fără durere de cap, ceea ce e minunat. dar mulţumesc de sfaturi :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s