țara de dincolo de vârfuri de brazi

îi al treilea an în care mă duc de paște-n bucovina. a devenit obicei. un obicei frumos și nu-l doresc multora, că mârleții strică zona dacă vin buluc. stați la casele voastre, munții ăia îs frumoși cât mai pustii.

anul ăsta n-am făcut așa multe, că am mers cu o mașină făcută din tabla de pe casă, bătrână, cardiacă și decrepită, și-a refuzat urcatul pe munți, ceea ce ne-a cam limitat posibilitățile în spațiu și timp, dar am zis că la anul ne ducem cu una nouă și frumoasă și zglobie, să ne ducă pe unde n-am apucat anul ăsta să ajungem.

dar a fost frumos, că și-ntr-o singură ogradă dacă stai pe-acolo, tre’ să fii nebun să zici că nu-i frumos. și anul ăsta am prins chiar primăvară, că anotimpurile-s decalate la munte, și a fost fain paștele așa târziu, că am văzut și bucovina cu frunzele toate-n copaci, cu pomi înfloriți, cu pășunile pline de păpădii (zici că le cultivă cineva special, așa multe îs). cam așa.

IMG_20130506_104657

din tot ce-am făcut, cel mai super mi se pare că m-am încumetat să mă aventurez. eu nu-s aventurieră de fel, dar m-am legat bine și m-am pornit pe cel mai ușor traseu dintr-un parc de distracții cu urcat în copaci și traversat aerul dintr-un copac în altul, pășind pe teren șubred și periculos. am renunțat foarte repede, la fel de repede cum m-am încântat, că dacă aș avea doar rău de înălțime ar fi bine, dar am și-o teamă teribilă de lipsă de echilibru, așa că m-am dat jos și-am stat cuminte pe pământul sigur. dar mie mi se pare un pas înainte că am încercat, că în mod normal aș fi refuzat din prima. și oricum îmi pare rău, că chiar era fain parcul ăla, și mi-e ciudă că-s așa paralelă cu asemenea sporturi. tata și frate-meu în schimb sunt rude cu tarzan. eu n-am prins gena aia.

toată moldova e galbenă și miroase a rapiță. tot județul galați e presărat cu salcâmi înfloriți. și toată vacanța mea se duce pe apa sâmbetei cu proiectul la farmacognozie. da.

Reclame

8 responses

  1. Eu cred că cineva plantează păpădiile. Această idee îmi vine din cauză că un bangladean ne-a adus plicuri cu seminţe de flori. În aceste plicuri, printre altele, se aflau şi seminţe de păpădie. Noi personal nu le-am plantat, dar cine ştie, având în vedere că există şi se vând la magazin, înseamnă că cineva le plantează. Poate chiar cineva din Bucovina. I rest my case.

  2. cu perseverenta si rabdare poti ajunge si pe moldoveanu. E un pas inainte, cat despre lipsa echilibrului, ori e ceva patologic.. ori e doar in mintea ta! Toate cele bune.

  3. apăi n-are cum să fie patologic, îs doar extrem de fricoasă. de-aia n-am învățat nimic niciodată, cum ar fi mersul pe bicicletă sau pe patine.

  4. ei.. Poate cu timpul ai sa inveti sa te bucuri de micile bucurii care iti fac viata mai frumoasa si n-o sa te mai asa de mult la riscuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s