despre pauze.

doresc să laud castelul iuliei hașdeu. este un loc minunat, cu o atmosferă puțin ciudată, cu o istorie frumoasă a unor oameni frumoși. și ca să încurajez interesul pentru acest loc, trebuie să menționez modernizarea care a avut loc. la intrare, fiecare vizitator primește un aparat. și majoritatea obiectelor din muzeu dețin un cod propriu și personal, pe care musafirul îl tastează pe aparatul primit și apoi aparatul va șopti la urechea musafirului tot ce trebuie să știe despre obiectul în cauză. se depășește astfel impedimentul de-a avea un ghid omenesc pe care să-l audă prea puțini oameni, sau impedimentul de-a avea blocuri mari de text pe care să nu aibă prea mulți răbdarea de-a le citi. ascultatul individual al aparatului e ceva mult mai accesibil. n-am mai întâlnit asta nicăieri prin țară, și mi se pare extraordinar că avem așa ceva. să mergeți să ascultați despre iulia hașdeu și despre viața și moartea ei. recomand cu drag.

s-a terminat weekendul fain din valea doftanei. aer curat, munte, casă de lemn, după cum trebuie să existe o pauză în viața oricui. cu tot cu oameni care se urcă alcoolizați la volan pentru a achiziționa cumpărături de la magazinul îndepărtat. cu plimbări prin ploaie. cu muzică frumoasă. cu oameni de treabă. cu un câine botezat „lepră”. un lac cu rațe. flori multe. printre toate astea, nu știu cum cineva poate să stea încontinuu să se joace pe telefon. așa atitudine mă intrigă și mă depășește. dar no, fiecare după posibilități.

acum epuizarea a cuprins universul. că pauza la munte nu se face cu ceai și somn. nu la anii ăștia, probabil. urmează încă o săptămână de farmacie și apoi mult așteptatul concert rammstein.

Reclame

3 responses

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s