mărul

mi-a frânt inima o carte. și apoi un film, fără legătură cu. cartea e recent publicată sub semnătura domnului gabriel chifu pe care l-am iubit din fragedă pruncie, de la primele rânduri citite din relatare despre moartea mea. acum a scris punct și de la capăt, și s-ar putea să fie cea mai frumoasă carte a lui (cred, nu știu, căci le-am uitat pe celelalte citite acum multă vreme). dacă mai există pe lumea asta oameni care citesc, și mai ales oameni care citesc cărți frumoase și dureroase, citiți cartea asta. n-o să vă pară rău.

în seara asta am fost la un film despre basarabeni deportați în siberia. nici măcar n-am ținut minte cum se numea, nu cred că are importanță. e un documentar chinuitor, construit aproape numai din mărturiile supraviețuitorilor. nu vreau să-l disec și nici n-aș putea, îi prea proaspăt în minte.

am început practica la iml. medicină legală, pe dezvoltatelea. mă distrează cum se ajunge după o vreme la remarci simple precum „ia uite, ăsta cred că a mâncat o salată înainte… sau o supă. mai degrabă o supă” sau „vai, au venit unii acuma de la giurgiu, s-au spânzurat pe capete” „ei, da’ ce i-o fi apucat?!”. pare crud și cinic, dar nu e, e atitudinea firească după ani de muncă în domeniu și-i atât de ironic contrastul între domeniul muncii și atitudinea relaxată și veselă a oamenilor responsabili de. azi a fost prima zi și m-a amuzat atmosfera, deși, ferească dumnezeu, doar nu mă gândeam că stau toți și lucrează în doliu, cu lacrimi în ochi și lumânări la capul nișei din laborator. e frumos la iml, dezvoltă umorul negru, care-i util în viața de zi cu zi. uneori totuși trebuie lăsat deoparte, cum ar fi când plângem victimele comunismului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s