despre cât de cultă și aventurieră sunt

am mai citit niște cărți, pentru că-s inteligentă și-ar fi păcat să nu mă laud cu asta. cea mai frumoasă dintre toate, educație siberiană de nicolai lilin. l-am îndrăgit, l-aș lua acasă, într-un viitor apropiat îl voi citi chiar și-n italiană, fără să știu limba prea bine, spre deloc. sacrificiu de dragul lilinului. de la el am învățat că vine o zi când îți dai seama că nu totul în viață se rezolvă cu pumnul și cuțitul, și atunci recurgi la pistol.

apoi am citit o carte recomandată random de cineva, numită despre ploaie, de martin page. așa o dezamăgire. credeam că se pot scrie lucruri frumoase despre ploaie. dar e o înșiruire de clișee și aberații. cea mai aberantă dintre aberații este că timpul frumos aduce a arian, tip înalt și blond cu ochi albaștri. și deci faptul că oamenilor le place timpul frumos e o nazificare a minților. propun dezvoltarea ideii de rasism meteorologic, dacă tot suntem în zona asta.

acum am citit mult așteptatul scrisorar de șișkin. nu știu de ce, dar parcă l-am iubit mai mult pe șișkin în părul venerei. cred că ăsta n-a fost momentul potrivit să citesc șișkin. e frumos și moale și trist, nu-i bun de citit la scurt timp după lilin. îmi pare rău. îi apreciez scrierea, dar de data asta n-am putut să cad pe spate, eram deja trântită de frumusețea lilinului.

merg la timișoara. acum, în clipa asta, de vreo multe ore încoace, și cu încă vreo două înainte. am auzit că-i frumos la timișoara. mi-am propus de ceva vreme să merg și eu. se pare că aproape am reușit. am pornit de la galați, am tăiat țara-n două. mă simt foarte aventurieră, pe lângă faptul că-s deșteaptă și citesc mult.

de la dobeta turnu severin până la orșova m-am uitat pe geam să admir dunărea. e frumoasă dunărea și în bucata ăstora de țară. sau am eu o pasiune bizară pe care nimeni nu mi-o împărtășește. voi reveni cu povești din timișoara în curând.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s