tot cu medicamente, altă viață n-am

e și asta o treabă, să te duci la munte și să vezi numa camera de hotel și sala de conferințe.

am fost la un eveniment cu farmaciști, că doar ce altceva puteam să fac. am luat-o și pe mama să învețe medicamente, că nu strică nimănui vreodată să-și facă niște educație despre sănătate. un domn doctor ne ridica de pe scaune să ne pună să facem exerciții de dezmorțire a oaselor în grup. un domn ginecolog se arăta stingherit de faptul că vorbește despre sănătatea vaginului. am câștigat la o tombolă o umbrelă în formă de inimioară.

știam că la evenimente sponsorizate lumea se bucură de mâncare și prăjituri și băutură. am aflat că lumea se bucură de orice. chiar și de mostre la tot felul de suplimente care poate nu le trebuie. și, mai ales, de pliante. de parcă n-ar mai avea ce gunoi să arunce din casă. de parcă n-ar fi ușor doar să afli informația, fără să mai cari acasă pungi întregi de maculatură. n-am să pot să pricep.

există, mai nou, gingko biloba efervescent de la o firmă al cărei nume mi-e și jenă să-l menționez, că nu inspiră nicio fărâmă de încredere. sigur e plin de extract natural comprimatul ăla. și fitocomplexul nu e nicicum afectat. și uau, fâsâie. și chimia, dă-o dracului.

tot în sfera firmelor de suplimente aprobate la futu-i mă-sa pe la ministerul agriculturii, o tânără duduie a spus despre un produs de la firma pe care o reprezenta că „are un studiu clinic făcut în afară, acum niște ani”. studiul clinic, când îl ai, vrei să-l freci pe retina tuturor, că e motiv de mândrie. și-l arăți cu țară, cu date, cu număr de subiecți, cu procente, cu matematică. nu doar menționând vag existența. puțin mai târziu, când o doamnă care prezenta un medicament cu acte-n regulă, cu studiu frumos explicat pe slide-uri, și sublinia că să avem grijă la suplimentele apărute ca ciupercile, că nu pot înlocui un produs de calitate dovedită, aceeași proastă de la firma de buruieni studiate în afară, acum niște ani, a sărit ofensată că vai, adică ce vreți să spuneți, că suplimentele nu sunt bune? adică ce, ce? ce-i cu aceste afirmații? mahala subtilă, de mediu științific, mai mare dragul. stai, fă, jos, că oricum vinzi numa buruieni de rahat despre care încerci să ne minți cu studii secrete.

cu toții știți dorelul de parcare care te ajută să-ți bagi mașina într-un spațiu dând indicații ca un expert al estimărilor de spații. și la sfârșit îi dai un ban, ca să nu-ți zgârie mașina. eu nu-i prea știu decât din auzite de pe la prieteni, că mai am puțin până la permis și mașină, dar vreau să vă spun că acum a răsărit dorelul de bagaje. mi-a luat un nene pe sus bagajele în drum spre brașov, iar eu am crezut că e doar un alt călător care mă ajută să urc. când m-a întrebat unde am loc, mi-a picat fisa că va trebui să-i dau un ban pentru serviciul prestat. și așa a și fost. la locul meu mi-a urcat valiza în spațiul de valize și mi-a zis „acuma-mi dați și mie un ban că v-am ajutat”, de parcă i-am cerut eu ajutorul. i-am dat 2 lei și mi-a zis că „pf, numa atât, trebuia o su’ de mii”. bă, trăi-ți-ar ție, mă iei pe sus cu japca și-mi ceri o su’ de mii. am față de proastă, da’ stabilesc eu cât mă costă prostia. hai valea. și când am plasat-o pe mama la trenul care s-o ducă la tata, care-o aștepta cu inima sfâșiată de dor, același individ a venit și s-a înfipt în valize, cât pe ce să mă ducă și pe mine la galați. io v-am vândut pontu’. cine vrea bani în plus de băutură și țigări, acuma știți ce part time puteți presta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s