ce mai fac, de nici nu-mi văd capul

iubesc un bărbat. bărbatUL. gătesc mai des decât am gătit vreodată. fac curat în casă mai des decât am făcut vreodată. și-i bine.

învăț germană. vine un om să mă învețe mai multă germană acasă. voi merge într-un oarece viitor la o instituție acreditată care învață pe oameni germană. e grea, știam la ce mă înham. dar hei, bine că nu tre’ să mă mut în norvegia sau rusia sau japonia. ăia par să aibă limbi mai grele.

citesc cărți. n-am mai găsit de mult o carte care să-mi topească inima. poate pentru că nu mai pun atâta suflet în citit. sau poate n-am nimerit ce trebuie, cine știe. recomandați-mi, că cine știe.

observ oamenii din jurul meu. uneori mă întreb de ce-s prietenă cumva cu unii din ei. îmi dau seama că mă îndrept vertiginos spre atitudinea aia a părinților noștri pe care o judecam toți. ni se păreau suspicioși fără motiv, pretențioși peste măsură, intoleranți cu nimicurile. devin și eu suspicioasă, pretențioasă și intolerantă că am prea multe de făcut cu viața asta ca să mă împiedic de idioțenii care să-mi mănânce timp din partea oamenilor în care am investit încredere. n-am răbdare. am un bărbat de iubit, o limbă nouă de învățat, cărți de citit și-o muncă de muncit. strecurați-vă cum puteți, da’ nu mai faceți gălăgie, că încui prăvălia și dau drumul la câini.

Reclame

7 responses

  1. Am început de câteva zile – și nu-mi vine să o las din mână – „Jumătate de soare galben” de o anume Chimamanda Ngozi Adichie. O las și aici, că cine știe. :-)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s