DĂ CLICK AICI CA SĂ AFLI CUM POȚI SĂ DEVII O PRINȚESĂ*

pasul 1. te duci la un curs. nu contează de care.

pasul 2. nu depui niciun efort, dar ataci constant profesorul că nu își face treaba și te plictisește.

pasul 3. când îndrăznește totuși profesorul să îți atragă atenția că nu ai învățat, TE DAI CU CURUL DE PĂMÂNT CĂ TE SIMȚI UMILIT ÎN FAȚA CLASEI.

===> PROFIT. pardon, bani pierduți.

*nu devii neapărat o prințesă, mai degrabă ceea oamenii numesc, în limbaj colocvial, pizdă proastă.

nu încetez să mă minunez la cât de proști îs majoritatea colegilor mei. oameni în toată firea, pe banii lor, nu-s în stare decât să miorlăie toată ziua că nu le despică cineva țeasta să le îndese acolo niște germană.

azi am auzit pe una în pauză „dar doar i-am zis profei că that’s my thing, de ce trebuia să mă umilească în fața clasei că nu am știut?”. păi bă. în primul rând nu știai multe și nu le știai deloc. și-apoi practic orice moment în care ești o lepră sau ești pur și simplu prost și nu gândești, e doar your thing, nu? nu mai spui că ești prost. spui doar că e your thing și înțelegem noi printre rânduri că ești incapabil să faci o treabă fără să te dai cu curul de pământ.

nu știu de ce mai ușor să fii o pizdă proastă decât să pui mâna să faci ce ți-ai propus să faci. că nu face nimeni în locul tău. nu poți să spui că nu te motivează cursul, dar să și recunoști că nu știi să pui punctul pe i în ce privește aspectele concrete pe care le-ai schimba. adică nu știi ce vrei. doar te dai cu curul de pământ. că that’s your thing. că ai dreptul să te dai cu curul de pământ când vrei tu, dar obligația să pui mâna să lucrezi n-o ai. e vina altora că tu ai pierdut banii pe cursul ăsta, nu e vina ta că n-ai depus niciun efort.

cum vorbeam zilele trecute și cu o fostă colegă care predă la facultatea de farmacie acu, despre studenții ei. tre’ să dea la sfârșit niște feedback anonim la unul din cele mai bine organizate cursuri din facultatea aia. îs și logice, și frumos prezentate, și le dau profele și materialele pdf să facă borș cu ele, și au și animații, și disponibilitatea întregii catedre pentru când nu înțeleg ceva. dar ei ar vrea să fie cursul mai accesibil. mai accesibil cum? cu rampă pentru persoane cu dizabilități? dacă la materia aia iei mai puțin de 8, jur că ori ești cea mai mare putoare de om, ori ești pur și simplu tâmpit că ți-ai ales un domeniu care nu ți se potrivește. dar n-ar recunoaște, nu. că au drepturi! dreptul să se ducă la ce facultate vor (nu-l contest, doar zic că unii decid împotriva înclinațiilor lor), dreptul să decidă că n-au chef să învețe, dreptul să latre la lună că se simt nasol când există consecințe ale puturoșeniei lor.

dar bine, treaba cu facultățile e alta și nu mă adâncesc în ea, dar jur că n-am să înțeleg niciodată de ce sistemul ăla infect permite tuturor analfabeților să termine facultatea. de ce există jdemii de re-re-re-uri, chiar și plătite, pentru care catedre vitale profesiei noastre permit liste scurte de subiecte. ca și cum dacă știe vag de inimă, nu e obligatoriu să știe și de cur sau de ciuperci la unghie. nu știu de ce li se tot dă o șansă, de-ajung dup-aia să le curgă bale din gură pe tastatură ca să facă vânzare pentru bonus la salariu. și cică suntem vânzători. păi suntem. că universitățile permit asta în primul rând. dar gata, că mă ambalez și nu era ăsta subiectul. subiectul era că HERP DERP NU MĂ MAI UMILIȚI CÂND NU ÎNVĂȚ NIMIC CĂ MĂ RĂNIȚI LA ORGOLIU ȘI MĂ DUC LA DIRECTOR SĂ-I SPUN ȘI LUI CĂ NU ȘTIU CE VREAU AND THAT’S MY THING.

mă mai amuz și eu cu ce pot, dacă acuma fac numa germană și mâncare.

Reclame

One response

  1. Pingback: a tunat și i-a adunat | written in moonlight

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s